5 verschillende apps om foto’s af te drukken

5 verschillende apps om foto’s af te drukken

Geplaatst op nov 26, 2015

draadloos printen1

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone met een kwalitatieve camera met op zak, waarmee iedere gebeurtenis haarscherp vastgelegd kan worden. Of je nu je een selfie maakt met je vrienden of het eerste lachje van de baby vastlegt, dankzij de steeds betere smartphonecamera’s hoef je geen enkel bijzonder moment meer te missen.

Dit is natuurlijk fantastisch, maar het zet je wel voor een nieuw probleem. Want wat doe je met al die duizenden foto’s die je maakt? Bij verreweg de meeste mensen blijven de foto’s in het geheugen van de telefoon staan en wordt er eigenlijk nooit meer echt naar omgekeken. Toch zal je af en toe enkele foto’s hebben waarvan je denkt ‘daar moet ik meer mee doen!’. Een optie is om deze foto te laten afdrukken of te delen via social media. Want op die manier kun je ze aan iedereen laten zien – en daar zijn foto’s per slot van rekening toch voor!

Eersteklas beeldkwaliteit of ludiek fotocadeau

Wanneer je foto’s wilt laat afdrukken, wil je zeker weten dat het ook goed gebeurt. Bovendien mag het niet teveel rompslomp met zich meebrengen, dus een hoge gebruiksvriendelijkheid van het printprogramma is een belangrijk criterium.

Wij helpen je dan ook graag een handje! Met deze vijf apps kun je rechtstreeks vanaf je smartphone foto’s laten afdrukken zonder dat het je veel tijd en moeite kost:

1. Kruidvat Foto App

Kruidvat staat al langer bekend als de plaats waar je foto’s kunt laten afdrukken. Vanuit vroeger uit, toen er enkel nog maar foto’s konden worden gemaakt met analoge camera’s met rolletjes, kon je deze laten ontwikkelingen bij Kruidvat. De winkelketen heeft zich dan ook mee ontwikkeld met fotografie. Zo kon je inmiddels ook digitale foto’s afdrukken en is er nu de Kruidvat Foto App. Hiermee kun je vanuit thuis je foto’s uploaden en kun je een fotoboek  of -kalender ontwerpen of de foto’s eenvoudig laten afdrukken. Vervolgens kun je er voor kiezen om je product thuis te laten bezorgen of zonder verzendkosten op te halen in een Kruidvat-filiaal.

De gratis app is verkrijgbaar via iTunes en in de Play Store.

2. Snappic App

Zoek je een manier om snel en eenvoudig foto’s van je smartphone of tablet af te laten drukken? Dan is de Snappic App zeker iets voor jou. Je hebt geen mogelijkheden om je foto’s na te bewerken, maar wel optimaliseert de app automatisch de helderheid en kleur van je foto’s. De afdrukken worden naar je toegestuurd.

De Snappic App is gratis en te downloaden voor iOS en Android.

3. Snapfish

Foto’s zijn niet alleen leuk voor aan de muur, maar je kunt er ook nog eens originele cadeaus van maken. zeker wanneer je daarvoor je eigen foto’s gebruikt én een andere presentatievorm kiest, heb je al snel iets bijzonders om weg te geven (of om zelf te houden, natuurlijk!). Met de app Snapfish is het mogelijk om je foto’s op magneten, tablethoezen of koffiebekers af te laten drukken – om maar een paar voorbeelden te noemen.

Snapfish is gratis en te downloaden in iTunes en in de Play Store.

4. Digibook: Easy Album

Als je een fotoalbum wil maken, kan het leuk zijn om andere afbeeldingen dan alleen je eigen foto’s te gebruiken. De app Digibook: Easy Album speelt hier op in. Hiermee is het namelijk mogelijk om niet alleen de foto’s op je eigen iPhone of iPad te gebruiken, maar je kunt bijvoorbeeld ook foto’s vanuit Facebook of Picasa importeren. Leuk om je album net iets meer aan te kleden!

Digibook: Easy Album biedt je de keuze uit verschillende covers en diktes. De app is alleen beschikbaar voor iOS.

5. AirPrint / Canon PRINT-app

Wie geen zin heeft om te moeten wachten tot de bestelde foto’s afgedrukt en thuisbezorgd worden, neemt de touwtjes in eigen handen. Printen vanaf een smartphone of tablet is zeer eenvoudig, het enige wat je nodig hebt is de Canon PRINT-app en een (canon) printer die Apple Airprint en Android printplug-ins ondersteunt. Airprint is een technologie van Apple waarmee je in uitstekende kwaliteit af kunt drukken zonder besturingsbestanden te downloaden of installeren.

De Canon PRINT-app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Canon airprint

Probeer het zelf, ervaar het zelf

Kies de app die het beste aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Kijk niet alleen naar de kwaliteit maar ook wat je precies wilt. Bij Kruidvat hoef je weinig te investeren om prachtige foto’s thuisbezorgd te krijgen, maar met de Canon printer in huis kun je eenvoudig én snel je eigen foto’s afdrukken. De vijf genoemde apps geven een aardige afspiegeling van de vele afdrukmogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Bovendien zijn ze gratis, dus het staat je vrij om zelf te experimenteren en te kiezen welke je uiteindelijk het beste bevalt. Van mooie foto-afdrukken krijg je immers nooit genoeg!