Beste camera smartphones

Elke moderne mobiele telefoon is tegenwoordig uitgerust met een camera. Iets waar sommige mensen echter niet bij stil staan, is het verschil in kwaliteit van deze camera’s. Wil je graag weten welke toestellen het beste geschikt zijn voor fotografie? Wij zochten er een paar voor je op… 

Nokia trok een tijdje geleden de aandacht toen ze het 808-model op de markt brachten. Deze uitstekende cameratelefoon beschikt namelijk over een vernieuwende camera met maar liefst 41 megapixels. De afbeeldingstechnologie van deze telefoon werd dan ook origineel ontwikkeld voor satelliethardware. Dit zorgt dus voor foto’s van erg hoge kwaliteit met veel diepgaande details, er wordt zelfs beweerd dat de foto’s van de Nokia 808 in de buurt van een spiegelreflex-camera zouden komen. Nokia legt met dit vernieuwende toestel dus een nieuwe lat voor de mobiele fotografie.

Een van de grootste namen op de smartphone-markt is momenteel natuurlijk de iPhone 5. Het toestel dankt natuurlijk niet alleen zijn populariteit aan het stijlvolle design en het bekende Apple logo. De iPhone 5 heeft ook echt wat te bieden, waaronder de uitstekende 8 megapixel camera. Ten opzichte van zijn voorganger, zijn onder andere de kleurnauwkeurigheid van de camera verbetert, en maakt deze betere foto’s bij weinig licht. Dit resulteert in heldere, kleurrijke foto’s met mooie details.

Geen fan van Apple? Dan is de Samsung Galaxy S III wellicht een mooi alternatief. Ook met dit toestel is het namelijk mogelijk om erg mooie kiekjes te schieten. De Galaxy S III beschikt eveneens over een camera met 8 megapixels, die ook goede heldere foto’s weet af te leveren. Een mooie bijkomstigheid is het grote scherm van het toestel, dit werkt erg prettig bij het maken van foto’s.