Facebook komt met gezichtsherkenning voor foto’s

Facebook komt met gezichtsherkenning voor foto’s

Geplaatst op nov 13, 2015

Foto’s maken is leuk, maar je foto’s laten zien aan anderen is nog veel leuker! Geen wonder dan ook dat er iedere maand miljarden foto’s gedeeld worden via social media als Facebook, WhatsApp, Twitter en Instagram. Alleen al via de Facebook chat-app Messenger werden vorige maand wereldwijd al 9,5 miljard foto’s gedeeld!

Het is duidelijk dat mensen hun foto’s graag delen, maar Facebook wil dit met alle liefde en plezier nog wat verder aanmoedigen. Daarom komt de social media-gigant nu met een extra feature voor de Messenger-app: gezichtsherkenning rechtstreeks op je camera. Dus nog voordat je de foto met iemand hebt gedeeld.

Photo Magic

De nieuwe functie heet Photo Magic. Het idee achter deze nieuwe feature is dat wanneer je een foto maakt, deze gescand wordt op de gezichten van je Facebook-vrienden. Herkent het programma een vriend, dan ontvang je onmiddellijk een bericht met een suggestie om de foto te delen met de betreffende persoon. Handig, zo meent Facebook. Maar is dat ook daadwerkelijk het geval?

Om gebruik te kunnen maken van Photo Magic moet je Facebook toestemming geven om je foto’s te scannen. Daarnaast worden er continu acties op de achtergrond uitgevoerd als je foto’s maakt, dit kan je extra internet data kosten. Mocht je deze feature dan ook niets vinden, dan kun je Photo Magic eenvoudig uitschakelen via de privacy-instellingen.

Photo magic-

Nog niet in Europa

Voorlopig is Photo Magic als wijze van proef alleen nog beschikbaar voor Messenger-gebruikers in Australië. De gezichtsherkenning is dan ook in strijd met de regelgeving in Europa. Of deze feature nog wel naar Europa komt is dan ook de vraag, de toekomst zal het uitwijzen.