Foto’s uploaden

Social media speelt tegenwoordig een grote rol in ons dagelijks leven, zo zetten we bijvoorbeeld ook graag onze (mobiele)kiekjes online om deze te delen met vrienden, familie, en indien gewenst; de rest van de wereld. Voor het delen van foto’s zijn natuurlijk vele apps ontwikkeld, hieronder een aantal aanraders. 

Instagram is natuurlijk inmiddels een erg bekende naam op dit gebied. Met deze applicatie is het mogelijk om foto’s te maken, deze te voorzien van filters en vervolgens te delen op (meerdere) sociale netwerksites zoals Facebook of Twitter. Op deze manier kun je dus in één keer je gemaakte foto delen op al je social media profielen. Daarnaast heeft Instagram ook nog een eigen netwerk waar gebruikers foto’s met elkaar kunnen delen.

Een andere erg bekende digitaal fotoplatform is natuurlijk Flickr. Op deze website is het eveneens mogelijk om eenvoudig foto’s te uploaden en te delen. In vergelijking met Instagram wordt deze website niet gedomineerd door vele fotofilters. Op Flickr zijn dan ook zowel veel amateur- als professionele fotografen te vinden. Natuurlijk is er ook een officiële applicatie voor de website ontwikkelt, hiermee zet je eenvoudig je foto’s rechtstreeks van je mobiel op Flickr of andere social media.

Naast het delen van foto’s, is het natuurlijk ook belangrijk om je foto’s regelmatig te backuppen. Een handige manier om dit te doen is met Dropbox; dit is een website waar je een account aanmaakt, en hier vervolgens je bestanden op kunt bewaren. Deze bestanden zijn altijd bereikbaar via internet. Dit is ook een handige manier om eenvoudig bestanden te delen. Bij een gratis account krijg je 2 gigabyte aan ruimte, genoeg dus om een flink aantal foto’s op te zetten. Handig voor als bijvoorbeeld je telefoon of computer het begeeft; je kostbare foto’s zijn dan tenminste niet verloren gegaan. Natuurlijk is er ook een Dropbox app ontwikkeld, deze is gratis beschikbaar voor zowel Android als Iphone.