Top 5 foto-apps

Tegenwoordig zijn er een hoop apps te downloaden die het maken van foto’s op je mobieltje leuker, makkelijker en beter te maken. Zo is er voor de Android en iPhone een breed aanbod beschikbaar; zowel gratis als betaald. Maar welke van deze talloze apps zijn eigenlijk echt de moeite waard? Hier onze top vijf… 

1. Aviary - aviary.com
Om het maximale uit je foto’s te halen, is het vaak nodig om deze te bewerken. Met Aviary is het mogelijk om dit op een eenvoudige en snelle manier te doen. Zo is deze uitgebreide app uitgerust met vele functies, waaronder kleurbalans afstellen, tekst toevoegen en mooie foto-effecten. Vervolgens zet je met hetzelfde gemak de bewerkte foto’s online op sociaal media als Twitter en Facebook. Het mooiste is natuurlijk dat de app gratis te downloaden is, zowel voor Android als de iPhone.

 

2. Fast Burst Camera Lite – Google Play
Dit is toch wel de ideale app om actiefoto’s vast te leggen. Fast Bits Camera Lite kan tot dertig foto’s per seconde maken, en dat maakt van deze app de snelste camera-app verkrijgbaar voor de Android. Ideaal om momenten met veel beweging vast te leggen, zoals bijvoorbeeld sportwedstrijden of bewegelijke dieren. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

 

3. Vignette – Vignette for Android
Liefhebbers van imitatie retrofotografie en Instagram-achtige effecten zullen deze app ook vast en zeker kunnen waarderen. Vignette heeft namelijk meer dan zeventig van deze filters te bieden, en is uitgerust met een breed scala aan andere handige functies, zoals bijvoorbeeld time-lapse en photo-boot. Tussen de filters zijn onder andere de bekende LOMO en polaroid-effecten te vinden.
Vignette is niet gratis; maar voor twee euro heb je wel pure nostalgie op je Android-toestel.

 

4. Photosynth - photosynth.net
Een mooie manier om landschappen en omgevingen vast te leggen, is natuurlijk met de panorama-foto. Photosynth is een app die je eenvoudig goede kwaliteit panorama’s laat schieten met je telefoon, vervolgens kun je deze delen en publiceren. De app is ontwikkeld door Microsoft en geheel gratis te downloaden voor de iPhone.

 

5. Paper Camera - jfdplabs.com
Een van de geinigste effecten om over je foto’s te gebruiken is toch wel Paper Camera. Op een eenvoudige manier tover je foto’s om met een groot scala aan verschillende aantrekkelijke getekende effecten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je kiekjes om te toveren naar bijvoorbeeld een realistische potloodtekening of een scène uit een stripboek. De app is verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding voor zowel Android als de iPhone.